POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

SC NEOFASHION COMERCIAL S.R.L., denumită în cele ce urmează și NEOFASHION , în calitate de autor, proprietar, administrator al website-ului neofashion.ro, asigura securitatea informației furnizate de către clienti/utilizatori atunci când acestia utilizeaza acest website si respectă caracterul privat inclusiv a datelor cu caracter personal, aplică în acest scop prezenta Politică de confidențialitate.

Vizitarea acestui website de către utilizatori se supune termenilor și condițiilor de utilizare și politicii de confidențialitate, presupune intelegerea integrala a continutului contractului dintre parti si implică acceptul explicit al acestora, cu privire la conditii.

NEOFASHION COMERCIAL S.R.L.  își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul website-ului neofashion.ro, precum și prezenta Politică de confidențialitate si Termenii și condițiile de folosire, fără notificare prealabilă. De aceea, vizitati periodic această secțiune pentru a verifica Termenii și condițiile pe care ati agreat să le respectati.

Termenii și condițiile prezentate sunt valabile și se aplică pentru toate website-urile din domeniul neofashion.ro și pentru care NEOFASHION COMERCIAL S.R.L. are calitatea de autor/proprietar/administrator.

NEOFASHION  se angajează să protejeze informatiile pe care clientii le-au funizat și își ia foarte în serios responsabilitatea privind securitatea informațiilor clienților. Informațiile pe care le colectăm și ceea ce vom face cu aceste informații vor fi clare si transparente.

Această Politică stabilește următoarele:

1. ce date personale colectăm și procesăm despre dumneavoastră în legătură cu relația dumneavoastră cu noi în calitate de client și prin utilizarea de către dumneavoastră a site-ului nostru și a serviciilor online;

2. de unde obținem datele;

3. ce facem cu aceste date;

4. cum stocăm datele;

5. cui transferăm/dezvăluim aceste date;

6. cum ne ocupăm de drepturile dumneavoastră de protecție a datelor;

7. și cum respectăm regulile de protecție a datelor.

Toate datele cu caracter personal sunt colectate și prelucrate în conformitate cu legislația privind protecția datelor din România și UE.

Operator de date

NEOFASHION ” (denumită în continuare „noi”, „noastră” sau „NEOFASHION ”), în această politică, se referă în primul rând la NEOFASHION COMERCIAL S.R.L. Societatea este inregistrată în România la Oficiul Registrului Comerțului Braila cu nr. J09/706/2008 având cod fiscal RO24285606 și sediul în Braila, Sos Baldovinesti nr.16H. NEOFASHION COMERCIAL S.R.L. este „operatorul de date” al tuturor informațiilor personale colectate și utilizate în legătură cu clienții NEOFASHION  în sensul dispozițiilor legii române și a Regulamentului UE 679/2016 privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

1. Datele personale pe care le colectam:

Date personale inseamna orice informatie care poate fi legata de o persoana fizica identificata sau identificabila (persoana subiect).

Datele personale includ toate tipurile de informatii directe sau indirecte (si anume utilizate in legatura cu alte date) ce se refera la persoana subiect, cum ar fi nume, adrese de e-mail, numere de telefon, data de nastere, adrese, etc.

NEOFASHION colecteaza urmatoarele date de la persoanele fizice:

  • Numele si prenumele, datele de contact (adresa postala, numarul de telefon, adresa de e-mail, si alte date de contact similare), precum si data de nastere, dar numai cu acordul clientilor (consimtamant privind primirea de buletine informative din partea NEOFASHION COMERCIAL , neofashion.ro respectiv newsletter, sms).

  • Parolele si informatii de securitate similare folosite pentru autentificarea ca si client, precum si pentru accesarea contului personal.

  • Date despre dispozitivul de accesare a site-ului si despre modul in care dispozitivul interactioneaza cu produsele noastre.

  • Date despre caracteristicile pe care le utilizeaza, articolele pe care le achizitioneaza de pe neofashion.ro si paginile web pe care le viziteaza.

  • Date despre sistemele de operare si aplicatiile software instalate pe dispozitivul personal, inclusiv cheile de produs. Dispozitivul si reteaua pe care le utilizeaza pentru a se conecta la produsele noastre. Acestea includ date despre adresa IP, setarile regionale si setarile de limba.

Odata cu inregistrarea ca si client (crearea de cont pe neofashion.ro cu inscrierea la newsletterul NEOFASHION  sau cu efectuarea unei comenzi pe magazinul online www.neofashion.ro toate datele colectate au avut consimtamantul clientilor.

În cazul comenzilor efectuate in numele unei persoane juridice, neofashion.ro colecteaza urmatoarele date de la persoanele fizice :

  • Denumirea persoanei juridice, atributul fiscal, codul unic de inregistrare

  • Numar de inregistrare Registrul Comertului

  • Adresa postala completa, adresa de livrare completa, adresa de email, numarul de telefon.

  • Informatii delegat: Nume – Prenume + Nr. Telefon (unde este cazul)

  • Consimtamant privind primirea de buletine informative din partea NEOFASHION COMERCIAL S.R.L. (newsletter, sms).

Atentie! Nu colectam date cu caracter personal clasificate ca si date sensibile in conformitate cu prevederile articolului 9.1 din REGULAMENTUL CE nr. 679 din 27 aprilie 2016. Nu colectam informatii cu privire la: originea etnica, opiniile politice, credintele religioase sau filosofice, date despre viata sau orientarea sexuala, apartenenta sindicala, date genetice sau biometrice, date medicale.

2. Principiile de protectie a datelor colectate: 

  • In conformitate cu REGULAMENTUL CE nr. 679 din 27 aprilie 2016 Colectarea datelor personale se va face numai in scopurile specificate, explicite si legitime. Datele procesate catre terti nu vor fi intr-o maniera incompatibila cu acele scopuri;

  • Datele personale trebuie sa fie cat mai exacte si cand este necesar, actualizate;

  • Procesarea datelor personale se va face într-o maniera legala, corecta si transparenta;

  • Pastrarea datelor se va face intr-o maniera securizata, confidentiala;

  • Conform acordurilor oferite datele personale nu vor fi distribuite persoanelor terte decat in cazul in care acest lucru este necesar pentru anumite servicii;

  • Persoanele vizate au dreptul de a solicita rectificarea si stergerea datele personale, impotrivirea sau restrictionarea cu privire la procesarea datelor, dar si dreptul de transferare al datelor.

  1. In ce scop sunt colectate datelor personale:

  • Preluarea comenzilor plasate prin sistemele electronice

  • Procesarea comenzilor plasate prin sistemele electronice

  • Expedierea comenzilor plasate prin sistemele electronice

  • Incasarea contravalorii produselor in sistem ramburs, prin virament bancar sau prin plati cu cardul

  • Procesarea retururilor

  • Rezolvareareclamatiilor

  • Oferirea de informatii Clientilor/Cumparatorilor cu privire la situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor.

  • Solutionarea anularilor referitoare la o Comanda sau la Bunurile achizitionate.

  • Transmiterea de Newslettere sau alerte periodice, cu ajutorul postei electronice (e-mail, SMS).

  • Monitorizarea vanzarilor si a comportamentului clientului / cumparatorului.

NEOFASHION COMERCIAL S.R.L. poate furniza datele cu caracter personal ale cumparatorului partenerilor(furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata bunurilor noastre, asiguratori), dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate mai sus. Acestea garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare.

In baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate, informatiile cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului.

4.Utilizarea datelor personale:

  • NEOFASHION COMERCIAL S.R.L. – neofashion.ro utilizeaza datele personale numai pentru scopul in care au fost colectate si stocheaza datele doar atat cat este necesar pentru scopul mai sus mentionat.

  • NEOFASHION COMERCIAL S.R.L. – neofashion.ro pastreaza informatiile clientului pentru perioada in care contul sau este activ, pentru oricare din scopurile mentionate mai sus.

  • Accesul la datele personale este strict limitat la personalul NEOFASHION COMERCIAL S.R.L. – neofashion.ro  care opereaza prin contracte ce prevad obligatia respectarii protectiei si asigurarii confidentialitatii complete si totale a datelor personale, precum si operatorilor asociati sau imputerniciti care detin autorizatia necesara si nevoia clar definita pentru utilizarea datelor.

Daca utilizatorii nu doresc divulgarea datelor personale acestor companii, acestia sunt rugati sa contacteze DPO la adresa de email dpo@NEOFASHION .ro.

5. Unde se colecteaza datele:

Datele personale ale Utilizatorilor NEOFASHION .ro sunt stocate in baza de date a AWEBER.com, la care are acces ANANDA PR S.R.L., iar www.neofashion.ro este gazduit la SERVICII HOSTING S.R.L.(servhost.ro) , in baza unui contract de gazduire web, in baza de date proprie (pentru comenzi, facturare, expediere comenzi, pe serverul companiei) si in baza de date pentru expediere newslettere si informari despre produse.

6. Procedeul de colectare a datelor:

In momentul in care clientul completeaza formularul de creare de Cont si/sau de Comanda declara si accepta ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a neofashion.ro si isi da acordul expres si neechivoc ca datele personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopurile mentionate mai sus.

7. Perioada de stocare a datelor:

NEOFASHION COMERCIAL S.R.L.  neofashion.ro are permisiunea de a prelucra datele cu consimtamantul clientului (articolul 6 din Regulamentul UE 2016/679).

Datele Utilizatorilor vor fi pastrate atata timp cat este necesar pentru scopurile precizate mai sus sau pe o perioada de maxim 60 de luni de la data ultimei interactiuni cu  NEOFASHION COMERCIAL S.R.L. neofashion.ro.

8. Persoanele vizate:

Persoanele vizate sunt tilizatorii actuali ale caror date au fost deja colectate si utilizatorii noi, care comanda prima data dupa intrarea in vigoare a Regulamentului (25 ianuarie 2019) sau care se inscriu la newsletter sau isi deschid cont pe site-ul neofashion.ro

NEOFASHION  a transmis utilizatorilor actuali (ale caror date au fost deja colectate in urma unor comenzi facute anterior) un mail de informare în acest sens.
Utilizatorii sub 16 ani ne pot transmite date cu caracter personal numai cu acordul unui parinte sau tutore legal.

9. Securitatea procesarii datelor personale:

Dupa colectarea datelor despre clientii neofashion.ro acestea vor fi procesate in mod sigur, vor fi protejate impotriva distrugerii sau pierderii accidentale sau ilegale, modificare sau acces neautorizat, in mod special atunci cand procesarea presupune transmiterea datelor printr-o retea, cat si impotriva oricarei alte forme de procesare ilegala.

Intrebarile legate de securitatea datelor personale pot fi transmise catre DPO (Data Protection Officer) la adresa de email dpo@NEOFASHION .ro

10. Transmiterea datelor personale:

NEOFASHION COMERCIAL S.R.Lneofashion.ro se angajeaza sa nu transmita datele colectate catre terti, cu exceptia colaboratorilor nostril:

11. Accesul si rectificarea sau stergerea datelor personale

Utilizatorii magazinului www.neofashion.ro au posibilitatea, in orice moment de a solicita rectificarea, stergerea sau restrictionarea procesarii datelor colectate.

In vederea mentinerii acuratetii informatiilor referitoare la clientii nostri, recomandam utilizatorilor site-ului sa ne informeze despre orice schimbare sau discrepanta cu privire la datele furnizate.

Pentru vizualizarea sau modificarea datelor personale sau pentru a obtine informatii legate de datele personale (daca la solicitarea unui tert, am stocat sau am prelucrat oricare din datele cu caracter personal), clientii pot contacta DPO (Data Protection Officer) la adresa de email: dpo@neofashion.ro printr-o cerere semnata si datata.
Daca va abonati la newsletter-ul neofashion.ro aveti posibilitatea sa fiti la curent cu cele mai noi promotii / reduceri la produsele neofashion.ro,  servicii de fidelizare, acces la istoricul de comenzi, vouchere si oferte personalizate prin e-mail sau SMS.

Drepturile utilizatorului / clientului neofashion.ro :

Clientii/utilizatorii detin controlul deplin asupra informațiilor cu caracter personal, dispun de drepturi pe care le pot folosi pentru a gestiona modul în care noi prelucrăm datele personale. Prin citirea documentului de fata acestia au luat la cunostinta faptul ca sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv:

  • Dreptul de a fi informat, dreptul de acces la date:

NEOFASHION  pune la dispozitie informatii in legatura cu datele persoanale pe care le pastram, afisate in contul clientilor.

  • Dreptul de interventie (a corecta sau a modifica):

NEOFASHION  corecteaza / completaeaza / modifica informatiile personale gresite, in cazul in care suntem notificati cu privire la acest lucru.

  • Dreptul de a sterge datele personale:

Pentru a sterge datele personale ce sunt pastrate se face o cerere catre NEOFASHION,  pe căile menționate la Modalitatile de contact.

Utilizatorilor care nu au activitate pe o perioada de 60 luni li se vor sterge datele personale .

  • Dreptul privind blocarea datelor:

Totodata datele clientilor pot fi blocate cand acestia ne solicita, in anumite cazuri stabilite juridic, NEOFASHION .

Obligatiile contractuale fata de clienti/utilizatori vor fi indeplinite iar datele blocate sunt prelucrate numai in acest scop.

  • Dreptul de a va retrage consimtamantul:

Clientii au dreptul de a-si retrage consimtamântul acordat in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal, oricand doresc, cu efect in viitor. Legalitatea prelucrarii datelor cu caracter pesonal nu va fi afectata de acest lucru, pana la momentul retragerii consimtamântului .

  • Dreptul de a se opune prelucrarii datelor :

Clientii se pot opune prelucrarii datelor personale, in orice moment, cu efect pe viitor, in cazul in care prelucrarea de catre noi, a datelor se realizeaza pe baza uneia dintre justificarile legale prevazute in articolul 6 (1e sau 1f) din Regulamentul UE 2016/679. In cazul in care clientul se opune prelucrarii datelor, vom inceta prelucrarea datelor , cu conditia sa nu existe motive imperioase si legitime pentru o prelucrare ulterioara. Prelucrarea datelor in scop de marketing direct nu este un motiv imperios si legitim.

  • Dreptul la portabilitatea datelor personale:

La solicitarea clientilor , NEOFASHION va pune la dispozitie toate informatiile colectate de la acestia intr-un format structurat, folosit in mod obisnuit si prelucrabil electronic.

  • Dreptul de adresare unei autoritati de reglementare:

Clientii pot face o contestatie in caz de incalcare a drepturilor acestora de catre NEOFASHION, la autoritatea pentru protectia datelor: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, www.dataprotection.ro

Clientii isi pot exercita drepturile enumerate mai sus prin adresarea unei cereri scrise, semnate si datate, atasata intr-un email trimis pe adresa: dpo@neofashion.ro sau printr-o cerere datata si semnata trimisa prin posta / curier – la adresa din pagina de Contact.


13. Specificatii:

Atentie! Refuzul furnizarii datelor solicitate de catre NEOFASHION pentru efectuarea unei Comenzi, determina imposibilitatea de a finaliza Comanda, neincheierea contractului la distanta si implicit imposibilitatea livrarii produselor comandate.

In cazul in care clientii modifica, prin utilizarea formularelor de pe site, a datele personale furnizate deja catre NEOFASHION  si exista comenzi in derulare, comenzile respective isi pastreaza datele de la momentul efectuarii comenzii, iar livrarea Produselor se va face neluandu-se in considerare noile date. In cazul in care clientii divulga astfel de date catre terti, acestia poarta intreaga responsabilitate pentru propriile actiuni. In asemenea situatii, NEOFASHION  nu va fi responsabil pentru niciun fel de prejudiciu.

14. Modalitati de contact:


Pentru exercitarea acestor drepturi, precum si pentru orice intrebari suplimentare cu privire utilizarea de catre NEOFASHION .ro a datelor personale, va rugam sa ne contactati la adresa și numărul de telefon din pagina de Contact sau la adresa de mail 
dpo@neofashion.ro

15. Dezabonare sau stergere date personale la cerere:

Daca clientii nu doresc sa mai primeasca noutati si oferte promotionale din partea noastra sau considera ca abonarea s-a realizat din greseala, acestia pot oricand accesa butonul „DEZABONARE”.

Odata ce s-a exprimat dezacordul, datele personale nu vor mai fi procesate pentru marketing direct.

Daca clientii doresc ca datele sa fie sterse complet din baza noastra de date, acestia pot trimite o notificare pe adresa de mail dpo@neofashion.ro. Odata ce s-a trimis notificarea, toate datele personale (Numele si prenumele, adresa postala completa, adresa de livrare completa, numarul de telefon, adresa de email, consimtamant privind primirea de buletine informative, newsletter, sms din partea NEOFASHION vor fi sterse complet din baza noastra de date.

Va multumim pentru intelegere!

Echipa NEOFASHION COMERCIAL S.R.L